De Rijmpiet | Gratis toegankelijke Sinterklaas gedichten

Welkom bij de Rijmpiet sinterklaas gedichten!

Sint en de Rijmpiet zijn weer naar Spanje vertrokken. Heb je een gedichtje nodig voor een kerstcadeau? Op deze site staan ook neutrale gedichten, waar Sint of Piet niet in genoemd worden. Ook heeft De Rijmpiet een paar kerstwensen op rijm gezet. Je kunt ze vinden onder het tabblad “algemeen”.
De komende tijd zijn we bezig aan het verbeteren van de site, maar we blijven on line.

Hoe kunnen we je helpen?

De één vindt het leuk Sinterklaas gedichten te schrijven, maar de ander ziet er als een berg tegenop. Of je nu bij de eerste of de tweede groep hoort, dat maakt niets uit: bij de Rijmpiet vind je alles op het gebied van sinterklaasgedichten.

De Rijmpiet op de Radio

Op 19 november 2011 was de Rijmpiet op Radio 2 te horen. Wil je het terughoren, luister dan naar het fragment.

Jouw successtory met een Sinterklaasgedicht van De Rijmpiet!

Heb jij een sinterklaas gedicht van deze site gebruikt of er één ontvangen? Hoe vond je dat? Hoe reageerden andere mensen erop? Laat het ons weten en schrijf een mailtje naar info@de-rijmpiet.nl !

Je vindt het moeilijk om sinterklaasgedichten te schrijven

Baal je ervan als je een sinterklaasgedicht moet schrijven? Dan ben je bij de Rijmpiet aan het juiste adres. De Rijmpiet heeft een heleboel kant en klare sinterklaasgedichten. Als je wilt, kun je ze een beetje veranderen, om ze persoonlijker te maken. Om gemakkelijk een toepasselijk gedicht te vinden, zijn de sinterklaas gedichten opgedeeld in drie categoriën: sinterklaas gedichten op cadeau, sinterklaas gedichten voor personen en algemene sinterklaas gedichten. Behalve deze algemene categorien, heeft de Rijmpiet ook sinterklaas gedichten voor bepaalde voornamen geschreven. Je kunt natuurlijk ook de zoekfunctie gebruiken. Je mag de sinterklaasgedichten gebruiken op een sinterklaasfeest, maar het is niet de bedoeling dat je ze gebruikt op je eigen of andermans website, dat je ze instuurt voor een wedstrijd, enzovoort (zie de copyright-bepalingen voor een uitgebreide omschrijving).

Heb je goed gezocht, maar kun je geen toepasselijk sinterklaasgedicht vinden? Dan kun je twee dingen doen. Als het om een algemeen verzoek gaat (bijvoorbeeld voor een lamp), dien dan een verzoekje in bij de Rijmpiet. Dat kan met het speciale formulier. Als de Rijmpiet jouw verzoek leuk vindt en hij heeft voldoende tijd, dan schrijft hij een gedichtje.

Je wilt hulp om zelf een sinterklaas gedicht te schrijven

De Rijmpiet biedt meerdere mogelijkheden. Je kunt kijken bij de sinterklaas gedichten tips. Gebruik deze tips en voor je het weet staat je eigen sinterklaasgedicht op papier. De begin- en eindzinnen kunnen ook heel handig zijn. Je hoeft dan alleen nog maar een middenstuk te verzinnen.

Je vindt het leuk om sinterklaas gedichten te schrijven

Ook dan zit je goed bij de Rijmpiet. Wil je hulp-Rijmpiet worden? Mail dan je leukste sinterklaas gedicht of gedichten aan de Rijmpiet. Als hij ze goed genoeg vindt, komen ze op de site te staan. Uiteraard wordt je naam bij het sinterklaasgedicht geplaatst.