De Rijmpiet | Gratis toegankelijke Sinterklaas gedichten

Welkom bij de Rijmpiet Sinterklaasgedichten!

De Rijmpiet gaat weer lekker aan de slag om leuke rijmpjes te schrijven die voor allerlei mensen, groot en klein, van toepassing zijn. Kijk maar bij de verschillende onderwerpen: cadeaus, personen of algemeen. Er zit vast wel iets tussen wat je kunt gebruiken. Veel plezier!

Hoe kunnen we jou helpen?

Baal je ervan als je een Sinterklaasgedicht moet schrijven? Dan ben je bij de Rijmpiet aan het juiste adres. Op deze site staan meer dan 2500 kant-en-klare gedichten die je gratis mag gebruiken. Als je wilt, kun je ze een beetje veranderen, om ze persoonlijker te maken.
Om gemakkelijk een toepasselijk gedicht te vinden, zijn de Sinterklaasgedichten opgedeeld in drie categorieën: sinterklaas gedichten op cadeau, sinterklaas gedichten voor personen en algemene sinterklaas gedichten.
Je kunt natuurlijk ook de zoekfunctie gebruiken. Die werkt het best als je per zoekbeurt één woord intypt. Heb je goed gezocht, maar kun je geen toepasselijk Sinterklaasgedicht vinden? Gebruik dan het formulier om een verzoek in te dienen: speciale formulier. Typ één woord per keer in. Vanaf de intocht van Sinterklaas kiest de Rijmpiet elke dag een onderwerp uit om een gedicht over te schrijven. Houd deze site dus goed in de gaten, want er komen regelmatig gedichtjes bij.
Alle gedichten van deze site mag je gratis gebruiken voor een Sinterklaasfeest, maar het is niet de bedoeling dat je ze gebruikt op je eigen website, dat je ze instuurt voor een wedstrijd, enzovoort (zie de copyright-bepalingen voor een uitgebreide omschrijving).

Goede tips

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een gedicht? Neem een kijkje bij de tips van de Rijmpiet: sinterklaas gedichten tips. Gebruik deze tips en voor je het weet staat je eigen Sinterklaasgedicht op papier. De begin- en eindzinnen kunnen ook heel handig zijn. Je hoeft dan alleen nog maar een middenstuk te verzinnen.

Doe je mee?

Ben jij goed in Sinterklaasgedichten schrijven? Wil je hulp-Rijmpiet worden? Mail dan je leukste Sinterklaasgedicht of -gedichten aan de Rijmpiet. Als de Rijmpiet ze goed genoeg vindt, komen ze op de site te staan. Uiteraard wordt je naam bij het Sinterklaasgedicht geplaatst.

De Rijmpiet op de Radio

Op 19 november 2011 was de Rijmpiet op Radio 2 te horen. Wil je het terughoren, luister dan naar het fragment.