Prijswinnaars van de Sinterklaasgedichtenwedstrijd 2012

Dit jaar heeft de Rijmpiet 46 gedichten geselecteerd, welke kans maakten op een prijs in de wedstrijd.

Eensgezinde beslissing

De juryleden waren dit jaar redelijk eensgezins, hoewel je natuurlijk altijd wat dwarsliggers hebt.  Al  gauw was bepaald wie de eerste, tweede en derde prijs had gewonnen. Spontaan werden ook wat extra prijzen ingesteld.

Oeuvreprijs

Van Silvia ontvingen we maar liefst acht gedichten, die allemaal boven het gemiddelde niveau uitkwamen. Voor haar inzet wil de jury van De Rijmpiet haar belonen met een Oeuvreprijs: een cadeaubon van 10 euro. Dit gedicht van Silvia vond de jury het leukst: “Bokbier voor een bakker“.

Deelnemer onder de 16

Een extra prijs voor een deelnemer van onder de 16 jaar gaat naar het gedicht “Pien” door Momo. Momo ontvangt een cadeaubon van 15 euro.

Kadobon Knuffelhotel

Knuffelhotel heeft voor deze wedstrijd een kadobon voor een knuffelarrangement beschikbaar gesteld voor het beste gedicht van een kind onder 11 jaar. Deze prijs gaat naar onze jongste deelnemer: Inthe van 7 jaar. We vonden haar gedichtje “De Sint en zijn Piet” erg leuk. Misschien rijmt het niet helemaal, maar dat hoeft niet per se. Haar lievelingsknuffel mag een midweekje in het Knuffelhotel verblijven en Inthe krijgt een cadeaubon van 10 euro.

Prijs 1 t/m 3

De eerste prijs werd (net als vorig jaar) gewonnen door Erik van Helsdingen met zijn gedicht “Sint aan het filosoferen“. De jury vond de strekking van het gedicht en de laatste regel mooi en poëtisch. Erik van Helsdingen verdient hiermee een cadeaubon van 25 euro.

De tweede prijs gaat naar Emma Bijnen met haar gedicht “Sint en de crisis“. Een actueel gedicht, vond de jury, met een positieve instelling. Emma Bijnen ontvangt een cadeaubon van 15 euro.

De derde prijs is gewonnen door “Voor hem en voor haar” door Anne. De jury vond haar gedicht grappig en goed lopend. Anne krijgt een cadeaubon van 10 euro.

Eervolle vermelding

Nét buiten de prijzen viel het gedicht “Het verpleeghuis” van Melanie Tsitsopoulos. De jury vond haar gedicht geëngageerd en haar Sinterklaaswens (“een zak vol zusters”) was ons uit het hart gegrepen.

This entry was posted in Wedstrijd and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Prijswinnaars van de Sinterklaasgedichtenwedstrijd 2012

  1. Pingback: Sinterklaas gedichten wedstrijd van de Rijmpiet | Sinterklaas gedichten van de Rijmpiet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *